بخش دوم فصل دوم : کنترل آفات سیب زمینی با ترکیب بردو

گزارش ایستگاه تحقیقات کشاورزی نیوبرانزویک ایالت نیوجرسی - مجله سیب زمینی امریکا

تجارب سه ساله ی مقایسه گرد و اسپری ترکیب بردو که از سال 1938 تا سال 1940 در نیوجرسی آغاز شد، نشان داد که ترکیب بردو به هر شکلی که مورد استفاده قرار بگیرد، ماده استاندارد کنترل زنجرک و بیماری های سیب زمینی است. ترکیب بردو در عین موثر بودن بسیار مقرون بصرفه است و استفاده از آن آسان می باشد. سموم متعدد دیگر مسی را آزمایش کردیم و نسبت به ترکیب بردو به لحاظ کارآمدی در رتبه پایین تری قرار می گیرند. (Daines et al. 1942)

گزارش دپارتمان کشاورزی ایالات متحده - واشینگتن دی سی

اسپری ترکیب بردو با رنگ آبی – سفیدی که بر روی برگ ها باقی می گذارد دارای خاصیت چسبندگی عالی است. ترکیب بردو باید تازه آماده شود تا کارآیی خود را داشته باشد. اسپری ترکیب بردو برای کنترل زنجرک سیب زمینی بر روی گیاه سیب زمینی بکار می رود. (Howard et al. 1943)

گزارش کالج کشاورزی دانشگاه نبراسکا لینکلن - ایالت نبراسکا

ترکیب بردو که برای بیماری های گیاه سیب زمینی اهمیت دارد، برای کنترل زنجرک ها هم موثر است. ترکیب بردو باعث می شود زنجرک های جوان مدت کوتاهی پس از شفیره شدن از بین بروند. این اسپری، به محض دیده شدن اولین زنجرک ها یا پیش از زیاد شدن حشرات باید انجام شود. اسپری بردو می باید هر هفته یا دوازده روز یکبار انجام شود. برای درمان کامل، تکرار اسپری، چهار تا شش بار کافی است. (Tate and Hill 1945)

ایستگاه آزمایش ووستر ایالت اوهایو – مجله سیب زمینی امریکا

هدف از آزمایش های انجام شده طی سال های 1945 تا 1952 در ایستگاه کشاورزی اوهایو، تلاش برای یافتن مواد موثر در کنترل حشرات آفت سیب زمینی بوده است . در آزمایش های هدایت شده در ایالت اوهایو در دوره سال های 1934 تا 1944، هاپربرن بسیار شدید و نیز بیماری بلایت دیررس وجود داشت. نتایج آزمایش از این قرار بود؛ اسپری بردو سبب افزایش 53 درصدی محصول بود. از نظر کنترل زنجرک، در بخش های اسپری شده تعداد شفیره ها بطور متوسط تنها 2/1 عدد روی هر برگ، و در بخش های اسپری نشده، 4/9 شفیره روی هر برگ مشاهده شد. این تفاوت 2/8 شفیره به ازای هر برگ، به معنای کنترل 87 درصدی زنجرک ها توسط اسپری بردو می باشد. (Sleesman, 1953)

کنترل سوسک کک سیب زمینی بعنوان آفت سیب زمینی

سوسک ها مانند ملخ ها و مورچه ها، حشراتی با قطعات دهانی ساینده یا جونده می باشند. این حشرات از مواد جامد تغذیه می کنند. سوسک کک با خرد کردن برگ، ساقه، دانه، ریشه و سایر قسمت های گیاه، از آنها تغذیه می کند. آثار پارگی یا خورده شدن بخشی از اندام گیاه را برجای می گذارد. دهان سوسک ها پست ترین یا قدیمی ترین نوع دهان حشرات از نظر تکامل می باشند . نحوه تغذیه سوسک با قطعه دهانی جونده، توسط لب بالا، آرواره بالا، آرواره پایینی و لب پایینی انجام می شود. وظیفه آرواره بالا، خرد کردن و له کردن مواد غذایی است.

سوسک کک حشره جونده کوچک، جهنده و فعالی با پوسته بیضی شکل سخت و ضخیمی به طول 5/1 تا 3 میلیمتر است. سوسک کک در زیر برگ ها تغذیه کرده و برگ را سوراخ سوراخ می کند. سوراخ شدن برگ، گیاه را ضعیف کرده و به محصول آسیب وارد می کند. سوسک کک سبب مرگ برگ شده و گیاه را در معرض نابودی قرار می دهد.

سوسک کک به سختی روی برگ قابل مشاهده است. این حشره علاوه بر سیب زمینی، روی کلم، شلغم و تربچه و نیز گوجه فرنگی هجوم می آورد . لارو سوسک کک به غده های سیب زمینی آسیب بسیاری وارد می کند .

سوسک کک دشمن ویژه محصولات خانواده سیب زمینی است و هر ساله به آنها آسیب وارد می کند. سوسک کک اندکی بزرگتر از کک است و با پاهای بلند خود می تواند جهش های بلندی داشته باشد.

این حشره لکه های جوش مانندی را روی سیب زمینی بوجود می آورد که سبب کاهش ارزش سیب زمینی در بازار می شود.